Investimet publike, Bashkia Durrës diskriminon përdoruesit e biçikletës

Kjo është seria e dytë nga 3 video-dokumentar të shkurtër, me karakter gazetaresk, realizuar në kuadër të projektit “Lëviz për korsitë, pedalo i sigurt”, zbatuar nga Bicycle Durrës, me mbështetjen e Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC. Video-dokumentari i shkurtër paraqet mungesën e infrastrukturës dedikuar biçikletave në qytetin e … Continued

Plagosje dhe viktima, biçiklistët e Durrësit lëngojnë për korsi

Kjo është seria e parë nga 3 video-dokumentar të shkurtër, me karakter gazetaresk, realizuar në kuadër të projektit “Lëviz për korsitë, pedalo i sigurt”, zbatuar nga Bicycle Durrës, me mbështetjen e Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC. Video-dokumentari i shkurtër prezanton vështirësitë e përdoruesve të biçikletës në qytetin e … Continued

Abuzime me tenderat dhe investime të pakta, mungesa e ndriçimit favorizon edhe ngacmimet seksuale

Kjo është seria e dytë nga 3 video-dokumentar të shkurtër, me karakter gazetaresk, realizuar në kuadër të projektit “Qytete të sigurta për gratë dhe vajzat”, mbështetur nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC. Video-dokumentari i shkurtër analizon punët publike, duke zbuluar fakte ekskluzive që lidhen me ndryshimin e destinacionit … Continued

Kanalet e ‘ujërave të zeza’, vatër sëmundjesh dhe ndotës të mjedisit

Kjo është seria e parë nga 3 video-dokumentar të shkurtër, me karakter gazetaresk, realizuar në kuadër të projektit “Qytetarët e Durrësit aktorë dhe faktorë në vendimmarrjen lokale”, që po zbatohet nga Qendra Durrësi Aktiv, përmes mbështetjes së “Lëviz Albania”, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC. Video-dokumentari i shkurtër sjell rrëfimet e … Continued

Mungesa e ndriçimit publik, nxitës i sulmeve dhe ngacmimeve seksuale

Kjo është seria e parë nga 3 video-dokumentar të shkurtër, me karakter gazetaresk, realizuar në kuadër të projektit “Qytete të sigurta për gratë dhe vajzat”, mbështetur nga Lëviz Albania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC. Video-dokumentari i shkurtër paraqet dëshmi eksluzive mbi ngacmimet dhe sulmet seksuale që nxiten nga mungesa e … Continued

Pasojat shëndetësore nga derdhja në det e ujërave të zeza” – Shëtitorja “Taulantia”–Currila, Durrës

Ky është reportazhi i tretë nga pesë të tillë, të realizuar në kuadër të projektit “Durrësi aktiv për një bregdet të pastër”, zhvilluar nga Qendra Durrësi Aktiv dhe mbështetur nga “Lëviz Albania”. Projekti synon nxitjen e aktivizmit qytetar në vendimmarrjen e pushtetit lokal, për të sjellë zgjidhjen e problemit të derdhjes së ujërave të zeza … Continued