Avokati i guximshëm që i pagoi me jetë bindjet politike
Redaksia - Amfora.al 25 December 2022

“Kultura në 1 minutë”/ Episodi 23

Themelimi i futbollit në Durrës
Redaksia - Amfora.al 19 December 2022

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 22

Familja Kaçulini: Patriotë të shquar dhe arsimdashës
Familja Kaçulini: Patriotë të shquar dhe arsimdashës
Redaksia - Amfora.al 31 July 2022

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 21 Stefan Kaçulini ishte një prej trashëgimtarëve të Familjes Kaçulini, me origjinë nga Shkodra. Ai lindi në Durrës dhe kur mbushi 22 vjeç nisi të drejtojë grupe të vogla për mësimin e gjuhës shqipe, e cila ishte e ndaluar. Në vitin 1903 ai hapi një kartoleri që pati rol … Lexo Artikullin

Konsujt, farmacistët dhe mjekët e parë modern në Durrës
Konsujt, farmacistët dhe mjekët e parë modern në Durrës
Redaksia - Amfora.al 29 July 2022

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 20 Familja Tedeschini (Tedeskini) ishte aq fisnike sa kishte stemën dhe vulën e saj autentike. Ata mbërritën në Durrës nga Abruzzo e Italisë në vitin 1767. Pinjollët e saj shuheshin si mjekë, farmacistë, teologë, diplomatë dhe tregtarë të zotë. Një prej trashëgimtarëve, Emidio Tedeschini II l...

Lexo Artikullin
Qyteti me nëntokën muze
Qyteti me nëntokën muze
Redaksia - Amfora.al 18 Shkurt 2022

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 16 Deri më sot kemi dëgjuar për muze nëntokësor apo për qytete të nëndheshme, por jo për të gjithë nëntokën e një qyteti të shpallur muze. Video e radhës e serisë “Kultura në 1 minutë” trajton një vendim unikal të vitit 1961, ku qeveria e kohës e shpalli të … Lexo Artikullin

Nuk ka postime Te gjitha te shfaqura