Zbulimi arkeologjik u “gërrye” me ekskavator gjatë karantinës
Geri Emiri 11 August 2020

*Gjatë periudhës së izolimit të imponuar nga pandemia e COVID-19, institucionet e mbrojtjes së trash...

Ekskavatorët e ‘Velierës’ shkatërrojnë muret e konakut të Princ Vidit
Geri Emiri 15 March 2019

Rifillimi i punimeve për ndërtimin e projekti ‘Veliera’ në Durrës u krye pa monitorim arkeologjik, d...

Dëmtimi i rrugës antike nga punimet e HEC-it, u fshi me një të rënë lapsi
Dëmtimi i rrugës antike nga punimet e HEC-it, u fshi me një të rënë lapsi
Geri Emiri 18 November 2018

Ekspertiza e një topografi, bazuar mbi fotografi të dhëna nga kompania koncesionare nën akuzë për dëmtimin e një segmenti kalldrëmi që sipas arkeologëve i përket një degëzimi të rrugës Egnatia, i mjaftoi Prokurorisë së Pogradecit për të pushuar hetimet, ndërkohë që institucionet e trashëgimisë kulturore bënë një sy qor...

Lexo Artikullin
Neglizhenca shkatërron një tjetër zbulim arkeologjik në Durrës
Neglizhenca shkatërron një tjetër zbulim arkeologjik në Durrës
Geri Emiri 15 Maj 2018

Tre furra qeramike që besohet se i përkasin antikitetit të vonë u zbuluan në shtator 2017 ngjitur me Muzeun Arkeologjik në Durrës, por dy prej tyre u shkatërruan nga shirat në nëntor, ndërkohë që institucionet shtetërore dhe kompania private ia lënë përgjegjësinë njëra-tjetrës.   *Autor: Geri Emiri | BIRN&nbs...

Lexo Artikullin
Gërmimet gjatë natës rrezikojnë arkeologjinë dhe mozaikun, në një nga projektet e bashkisë...
Gërmimet gjatë natës rrezikojnë arkeologjinë dhe mozaikun, në një nga projektet e bashkisë...
Geri Emiri 10 June 2017

HULUMTIM/ Në qytetin e Durrësit, prej muajsh ka nisur zbatimi i projektit për “Ndërtimin e shkollës 9-vjeçare Marie Kaçulini”. Një lajm i mirë ky për banorët e qytetit, gjendur përballë një objekti që prej vitesh ishte amortizuar. Vendndodhja e shkollës është në Zonën Arkeologjike B, që lejon ndërtimet e reja. Prej muajit j...

Lexo Artikullin
Nuk ka postime Te gjitha te shfaqura

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home3/nwmcvqij/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109