“Kërtusha 2022”, karriera e një skulptori modern të pa kompromis
Geri Emiri 4 Maj 2022

Skulptori 70 vjeçar Qazim Kërtusha përmblodhi ditët e fundit të prillit karrierën e tij 50 vjeçare, ...

Qyteti me nëntokën muze
Redaksia - Amfora.al 18 Shkurt 2022

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 16 Deri më sot kemi dëgjuar për muze nëntokësor apo për qytete të në...

5 vite Media Amfora, dedikuar arkeologjisë dhe monumenteve të kulturës
5 vite Media Amfora, dedikuar arkeologjisë dhe monumenteve të kulturës
Redaksia - Amfora.al 12 Shkurt 2022

Më 11 shkurt Media Amfora shënoi 5 vjetorin e themelimit të saj, duke përfaqësuar sot një media online me fokus raportimin për arkeologjinë dhe trashëgiminë kulturore materiale.Si një krijim inovator, Media Amfora lindi filimisht në formën e një punimi diplome nga studenti i gazetarisë në atë kohë,Geri Emiri, në nivelin ars...

Lexo Artikullin
Qyteti i Mozaikëve
Qyteti i Mozaikëve
Redaksia - Amfora.al 10 Shkurt 2022

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 15 Mozaiku në Kapelën e Amfiteatrit të Durrësit është i vetmi mozaik mural në Shqipëri. Interpretimet për subjektin e tij janë të ndryshme, por mendohet se ai është ndërtuar rreth shekujve 6-10 të Erës Sonë. Nëntoka e Durrësit numëron sot të paktën 7 mozaikë që janë të shpërndarë në … ...

Lexo Artikullin
Bazilika Paleokristiane e Elbasanit: Një monument i harruar pranë qendrës së qytetit
Bazilika Paleokristiane e Elbasanit: Një monument i harruar pranë qendrës së qytetit
Erjola Azizolli 5 Shkurt 2022

Në qytetin e Elbasanit që prej vitit 2007 dolën në dritë rrënoja të një objekti kulti, përcaktuar si “Bazilika Paleokristiane Extra-muros”. Pavarësisht gërmimeve arkeologjike të shpeshta, monumenti pret dokumentimin e plotë dhe kthimin në të vizitueshëm. Pranë qendrës së qytetit të Elbasanit, përbri pedonales dh...

Lexo Artikullin
Nuk ka postime Te gjitha te shfaqura