Qeveria i vë kazmën trashëgimisë kulturore, shemb Teatrin Kombëtar dhe vlerat europia...
Redaksia - Amfora.al 17 Maj 2020

“Ditë e trishtuar për trashëgiminë kulturore në Shqipëri dhe Europë”, kështu nisi postimi i organiza...

Organizatat e shoqërisë civile kërkojnë përfshirjen e qytetarëve në vendimmarrje gjat...

Prej 2 muajsh qeveria shqiptare ka ndërmarrë një sërë masash për parandalimin e përhapjes së COVID-1...

“Aretesi i Durrësit”, filozofi që nuk është njohur më parë
“Aretesi i Durrësit”, filozofi që nuk është njohur më parë
Kontributor - Amfora.al 25 Prill 2020

Nga *Dorian Hatibi Qyteti i Durrësit përgjatë historisë është shquar për arkitekturën e spikatur, artin, portin dhe veprat e mëdha inxhinierike, por pak jemi njohur me filozofët e qytetit. “Aretesi i Durrësit” ishte një filozof dhe astronom që mendohet se jetoi në periudhën e antikitetit dhe sipas burimeve historike të zbul...

Lexo Artikullin
Parqet arkeologjike, shesh fushate elektorale dhe përshesh investimesh
Parqet arkeologjike, shesh fushate elektorale dhe përshesh investimesh
Geri Emiri 25 Prill 2017

KOMENT/ Shqipëria nga skaji verior në atë jugor ka një larmishmëri gjetjesh arkeologjike, që krijojnë një mozaik të kronologjisë të qytetërimeve të ngritura ndër shekuj në trojet tona. Në qytetin e Fierit që prej vitit 2005, Apollonia funksionon si Park Arkeologjik Kombëtar. Apollonia u themelua si qytet në fillim të shekul...

Lexo Artikullin
Kërkimet arkeologjike, në kërkim të fondeve
Kërkimet arkeologjike, në kërkim të fondeve
Geri Emiri 22 Shkurt 2017

KOMENT/ Territori i Shqipërisë është shquar që herët për pasurinë e tij arkeologjike, që pasqyron periudha të hershme të qytetërimeve që ngriheshin dikur mbi të. Nga Veriu në Jug, nuk mungojnë gjetjet apo informacionet për zona të pasura me objekte arkeologjike. Ekspeditat arkeologjike, që e kalojnë në sitë atë që gjendet n...

Lexo Artikullin
Nuk ka postime Te gjitha te shfaqura

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home3/nwmcvqij/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109