E kujt është Palestina?!
Dorian Hatibi 3 November 2023

Konflikti midis dy popujve, izraelitëve dhe palestinezëve, është aktivizuar përsëri javët e fundit m...

Amfiteatri i Durrësit, informacionet e reja dhe rindërtimi 3D hedhin dritë mbi strukt...
Dorian Hatibi 13 October 2023

Një ekip studiuesish vendas dhe të huaj prezantuan në Institutin e Arkeologjisë gjetjet e reja mbi h...

Durrësi turistik, qyteti ku “përvëlohesh” për një pikë uji në sheshet publike
Durrësi turistik, qyteti ku “përvëlohesh” për një pikë uji në sheshet publike
Leart Berisha 24 August 2023

Shtimi i numrit të turistëve dhe të shqiptarëve të diasporës që vizitojnë masivisht Durrësin sjell nevojën për shërbime publike cilësore dhe ekspozon mungesën e çezmave publike në sheshet qendrore, për tu freskuar përballë temperaturave ekstremisht të larta.

Lexo Artikullin
Lamtumirë i dashur arkeolog!
Lamtumirë i dashur arkeolog!
Mikel Nushi 10 March 2023

Me bindje të thellë shprehem se nga sot qyteti do të jetë më pak qytet dhe më shumë provincë, Durrësi do të jetë më pak Durrës dhe arkeologjia më pak arkeologji! Të humbësh përgjithmonë një intelektual të kalibrit të rëndë si profesor doktor Fatos Tartari, është si të humbësh një bibliotekë të rritur me durim … Lexo Artikullin

Një tjetër thesar i pazbuluar, gati sa amfiteatri i Durrësit: Fotot ajrore ngjallin dyshim...
Një tjetër thesar i pazbuluar, gati sa amfiteatri i Durrësit: Fotot ajrore ngjallin dyshim...
Mikel Nushi 4 October 2022

Një parcelë toke jo larg nga amfiteatri romak i Durrësit krijon idenë se fsheh një tjetër strukturë arkeologjike të rëndësishme. Analizimi i fotove ajrore të vitit 1918 dëshmon mundësinë e një monumenti me përmasat e amfiteatrit që mund të fshihet poshtë një blloku ndërtesash përbri Bulevardit Epidamn, por ku ende nuk janë ...

Lexo Artikullin
Nuk ka postime Te gjitha te shfaqura

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home3/nwmcvqij/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109