Ura e Zogut, eskavatorët po e gërryejnë më shpejt se plani i qeverisë për ta shpëtuar
Erjola Azizolli 2 August 2023

Qeveria shqiptare miratoi në prill 2023 fondin 57 milionë lekë për ndërhyrjen emergjente në “Urën e ...

Monumenti gjysmë i shkatërruar në Porto-Romano, “i burgosur” brenda porti...
Erjola Azizolli 25 July 2023

Monumenti i Kulturës i Kategorisë së Parë që njihet si “Muret e Portës” dhe që mendohet të jetë ndër...

Kalaja misterioze e Sebastias, fshehur pas Kishës së Laçit
Kalaja misterioze e Sebastias, fshehur pas Kishës së Laçit
Erjola Azizolli 17 Prill 2023

Kalaja e Sebastias është një fotifikim i pajisur me kulla që gjendet në kodrën përballë "Kishës së Laçit", për të cilën dihet shumë pak. Teknika e ndërtimit dëshmon për një fortifikim të shtrirë në territor dhe legjenda na tregon se kisha fillimisht ishte vendosur të ndërtohej aty, por fenomenet e pashpjegueshme ndikuan që ...

Lexo Artikullin
Kompleksi i termes publike romake në Durrës, i fshehur pas kangjellave
Kompleksi i termes publike romake në Durrës, i fshehur pas kangjellave
Redaksia - Amfora.al 30 July 2021

Punimet që po realizoheshin për ndërtimin e pallatit të kulturës në Durrës, pak nga pak nxorën në dritë rrënoja antike që sollën ndalimin e menjëhershëm të punimeve. Në vitin 1960 mori formë gërmimi arkeologjik që zbuloi një kompleks termal që shërbente në periudhën kur qyteti i Durrësit ishte nën ndikimin romak. I realizua...

Lexo Artikullin
Xhamia e Pazarit në Gjirokastër
Xhamia e Pazarit në Gjirokastër
Redaksia - Amfora.al 13 Maj 2021

Media Amfora i uron të gjithë besimtarëve myslimanë Gëzuar Fitër Bajramin! Lutemi për agjërim të pranuar për ata që sakrifikuan ushqimin dhe pijen përgjatë një muaji në shenjë adhurimi ndaj Zotit dhe urojmë për kujdes më të shtuar ndaj arkeologjisë dhe monumenteve të kulturës. _____ Xhamia e Pazarit në Gjirokastër E njohur ...

Lexo Artikullin
Nuk ka postime Te gjitha te shfaqura