Manastiri i 40 Shenjtorëve, monumenti me arkitekturë unike në Shqipëri   
Redaksia - Amfora.al 24 Janar 2024

Një manastir që përkujton 40 shenjtorë përshkruhet si një pikë e rëndësishme pelegrinazhi përgjatë h...

Ura e Zogut, eskavatorët po e gërryejnë më shpejt se plani i qeverisë për ta shpëtuar
Erjola Azizolli 2 August 2023

Qeveria shqiptare miratoi në prill 2023 fondin 57 milionë lekë për ndërhyrjen emergjente në “Urën e ...

Monumenti gjysmë i shkatërruar në Porto-Romano, “i burgosur” brenda portit të ...
Monumenti gjysmë i shkatërruar në Porto-Romano, “i burgosur” brenda portit të ...
Erjola Azizolli 25 July 2023

Monumenti i Kulturës i Kategorisë së Parë që njihet si “Muret e Portës” dhe që mendohet të jetë ndërtuar në shekullin V të Erës Sonë, pasi u shemb pjesërisht nga koncensionari që po ndërton portin e hidrokarbureve në Porto-Romano, Durrës, ka mbetur brenda rrethimit portual dhe përdoret si një shesh magazinimi.

Lexo Artikullin
Kalaja misterioze e Sebastias, fshehur pas Kishës së Laçit
Kalaja misterioze e Sebastias, fshehur pas Kishës së Laçit
Erjola Azizolli 17 Prill 2023

Kalaja e Sebastias është një fotifikim i pajisur me kulla që gjendet në kodrën përballë "Kishës së Laçit", për të cilën dihet shumë pak. Teknika e ndërtimit dëshmon për një fortifikim të shtrirë në territor dhe legjenda na tregon se kisha fillimisht ishte vendosur të ndërtohej aty, por fenomenet e pashpjegueshme ndikuan që ...

Lexo Artikullin
Nuk ka postime Te gjitha te shfaqura