Ministrja e kulturës dhe Veliaj gjobiten për përdorim të burimeve publike për fushatën e Tiranës

Shkelja e Kodit Zgjedhor është bërë shkak për vendosjen e një gjobe nga Komisioni i Ankimimeve dhe Sanksioneve për ministren e kulturës, Elva Margariti, së bashku me kryetarin e Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj dhe drejtoreshën e Teatrit të Operas dhe Baletit (TOB). Shkelja e Kodit Zgjedhor lidhet me një takim që është realizuar në TOB para zgjedhjeve vendore të 14 majit.

Cilësia e plazheve, zonat publike mbeten pa standarde dhe të pasigurta

Plazhet publike vijojnë të jenë larg standardeve minimale për frekuentuesit e tyre që përballen me hapësira të pamirëmbajtura dhe të pasigurta. Nga një pyetësor i Medias Amfora plazhet private preferohen për shërbimet që ofrojnë, por megjithatë siguria e jetës në to vijon të jetë e ulët.

“Guri i mistershëm i Përmetit”, shumë i ekspozuar dhe pak i eksploruar

“Guri i Përmetit”, një monument Kulture i Kategorisë së Parë dhe njëkohësisht Monument Natyre, “mban mbi supe” struktura ndërtimore që ruajnë të dhëna arkeologjike. Megjithatë kërkimet kanë qenë të pakta dhe ende nuk është përcaktuar përdorimi i tyre të paktën që nga mesjeta.

Rikonstruksioni i Muzeut Arkeologjik Durrës, ende larg përfundimit

Muzeu Arkeologjik i Durrësit është një nga më të rëndësishmit në vend për objektet që datojnë nga prehistoria deri në mesjetë dhe që po rikonstruktohet. Por teksa po mbushet gati një vit nga nisja e punimeve, ato kanë ecur me ritme të ulta. UNOPS, organizata që po zhvillon projektin nuk ju përgjigj një kërkese për koment.

Tubi i ujësjellësit po e degradon monumentin antik në Durrës

Prej 27 vitesh një tub për furnizimin me ujë të pijshëm përshkon përmes Forumin Rrethor në Durrës, një monument i shekujve V-VI të Erës Sonë. Tubi plastik ka rrjedhje të shumta përgjatë tij, të cilat po degradojnë strukturat arkeologjike, ndërsa Ujësjellësi i Durrësit mbetet në pritje të projekteve dhe kredieve të huaja, për ta riparuar dhe zhvendosur në një zonë tjetër.

Butrinti, “parajsa arkeologjike dhe mjedisore” e Shqipërisë

Parku Kombëtar i Butrintit gjendet midis ujërave të liqenit dhe të Detit Jon, duke gërshetuar një peizazh mbresëlënës. Rrënojat arkeologjike dhe monumentet ofrojnë dëshmi të zhvillimit të qyetit nga antikiteti deri në mesjetë, mishëruar në teatrin antik, bazilikën, mozaikët, portat antike dhe kullën veneciane.