Kështjella e Hotit, dominuese e rrugës kufitare me Malin e Zi

Pranë kufirit të Shqipërisë me Malin e Zi, në Hanin e Hotit, ngrihet një kështjellë nga e cila ka fushëpamje të gjerë. Ajo mendohet se daton nga shekulli VI i Erës Sonë dhe është ndërtuar në kodrën mbi skajin më jugor të Liqenit të Shkodrës.

Kriza e çmimeve: Vala e dytë e goditjes për mjeshtrat shqiptarë

Në Shqipëri rezultojnë të paktën 500 artizanë që janë regjistruar vullnetarisht në Dhomën Kombëtare të Zejtarisë dhe qindra të tjerë të paregjistruar, që po kalojnë ditët më të vështira të aktivitetit të tyre si pasojë e krizës së rritjes së çmimeve, pa u rimëkëmbur ende nga pasojat e pandemisë së COVID-19.  

“Qyteti që Rrëfen”, libri me historinë e përmbledhur të familjeve durrsake

Nisma “Qyteti që Rrëfen” ka sjellë 6 përmbledhje të quajtura “pasaporta e familjes”, publikuar më herët për familjet më të rëndësishme dhe të vjetra në Durrës, janë sjellë në një libër që paraqet kontributin e jashtëzakonshëm në historinë e qytetit të figurave që dolën nga familjet: Tedeschini, Myderrizi, Kaçulini, Myshketa, Nushi dhe Vlashi.