Durrësi, qyteti që përzuri oligarkët me luftë

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 3

20 shekuj më parë, në Durrësin antik shpёrtheu lufta civile midis aristokracisё dhe qytetarёve, qё ndiheshin tё shtypur nga elita e oligarkёve. Banorët arritën t’i dёbonin oligarkёt, tё cilёt gjetёn strehim pranё fisit ilir tё taulantёve.

Konflikti u zgjerua më tej kur të dyja palët thirrën në ndihmë fuqitë e kohës, Korinthin nga njëra anë dhe Korkyrën, Korfuzin e sotëm.  Mësoni më shumë për fatin e luftës civile në Durrësin antik midis qytetarëve dhe oligarkëve, duke ndjekur serinë e radhës së videove “Kultura në 1 minutë”, publikuar në krye.

_________

Producent dhe narrator: Geri Emiri
Informacioni historik: Dorian Hatibi
Video-produksioni: Arlind Veshti
Kjo seri videosh informuese po zhvillohet me mbështetjen e projektit “Media for All”, financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar. Mendimet dhe opinionet e shprehura në video i përkasin autorëve dhe nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e donatorit”.

Foto në krye: Pjesë nga video e publikuar.

Referenca: Tukiditi: Historia e luftёs sё Peloponezit. Faqet: 1, 24-29.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home3/nwmcvqij/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109