Kur perandoresha Sisi solli në Durrës pikturën e Shën Luçias

Kisha e Shën Luçias, një nga perlat e pa studiuara ende plotësisht nga historianët dhe arkeologët e qytetit, vazhdon të rezervojë surpriza të bukura në lidhje me elementët që e përbëjnë atë.  Për shumë vite në fakt ka qenë mister origjina e një pikture të ndodhur brenda kishës, dedikuar shenjtores nga Sirakuza, emrin e së … Continued

E shtruar me mozaik dhe me një varr monumental, veçantitë e Bazilikës së Shën Mëhillit 

Bazilika e Shën Mëhillit gjendet në fshatin Arapaj të Durrësit dhe është më e madhja e zbuluar deri më sot në vendin tonë. E ndërtuar në fillimin e shekullit VI, në qendër të saj gjendet një mozaik unik për nga përmasat dhe motivet që paraqet. Megjithatë monumenti është izoluar në qendër të një lagjeje urbane dhe ka nevojë për më shumë vëmendje.

Rishikimi i historisë: Si i vlerësoni tekstet shkollore?

Media Amfora pyet herë pas here audiencën e saj dhe kërkon informacione, opinione dhe sugjerime për tema që lidhen me trashëgiminë kulturore, arkeologjinë dhe historinë. Na ndihmoni që të raportojmë duke plotësuar pyetësorin e publikuar më poshtë.

Katër djemtë e Familjes Nushi, ndër themeluesit e futbollit në Durrës

Nisma “Qyteti që Rrëfen” sjell të pa thënat e historikut të Familjes Nushi, ndër themeluesit e ekipit të futbollit në Durrës. Ata ishin katër djem të shkolluar në Europë që bashkuan njohuritë e tyre me pesë të rinj të tjerë durrsak dhe krijuan ekipin e parë të futbollit, atë që sot e njohim si “Teuta e Durrësit”. Gjithashtu ata ishin pjesëmarrës në sporte të ndryshme, fitues të disa çmimeve, themelues të kanotazhit dhe të sportit të “Water Polo”.