Shpreh opinionin tënd ose raporto për trashëgiminë kulturore dhe historike

Gazetarët kanë gjithmonë nevojë për raportimin tuaj! Ju tashmë ju mund t’i adresoni informacionet që keni në faqen e Medias Amfora përmes një platforme të sigurt, e njohur si Raportimi i Qytetarëve të Angazhuar. Media Amfora ka gjithmonë nevojë për opinionin dhe informacionet që ju keni për trashëgiminë kulturore, historike, arkeologjinë dhe mjedisin. Ne publikojmë … Continued

Ndikimi turk përmes telenovelave: Ndani mendimin tuaj

Prej vitesh televizionet shqiptare transmetojnë seriale/telenovela të prodhuara në Turqi. Media Amfora kërkon të mësojë mbi vlerësimin tuaj për këto seriale, për të kuptuar më shumë për përmbajtjen dhe ndikimin e tyre.  Vitet e fundit, serialet/telenovelat turke transmetohen në televizionet kryesore të vendit dhe tashmë publiku shqiptar është familjarizuar me shumicën prej tyre, duke krijuar … Continued

Fakte të reja mbi Universitetin mesjetar të Durrësit

Universiteti i Durrësit, një institucion ky në zbulim e sipër, ka përbërë gjithnjë një objek të madh debati për historianët dhe arkeologët shqiptarë dhe ballkanik, veçanërisht gjatë dy dekadave të fundit. Argumenteve pro tij, tashmë të parashtruara nga ne në një artikull të mëparshëm, duket se sapo i është shtuar një e dhënë shumë e … Continued

Tërmeti shemb dhe dëmton Kalatë në Durrës, Krujë dhe Prezë

Tërmeti që goditi mëngjesin e së martës Shqipërinë përveç pasojave në njerëz dhe banesa, solli edhe dëmtimin e monumenteve të kulturës. Në orët e para të mëngjesit u shemb një pjesë e Kullës C, të Kalasë së Durrësit. Mbetjet e murit u shkëputën në trajtë blloku dhe sollën vetëm dëme materiale, duke dëmtuar një automjet … Continued

Rrugëtimi i “Amfora.al”, dy vite pas nisjes

Më datë 11 mars 2017 u themelua blogu “Amfora.al”, që nisi raportimin intensiv mbi zhvillimet që lidheshin me arkeologjinë përgjatë zbatimit të projektit “Veliera”, në Durrës. Duke luajtur rolin e medias “ëatch dog” në një sistem demokratik, institucionet u vendosën përballë fakteve për dëmtimet e arkeologjisë, duke ndërhyrë disa herë, siç ishte ndalimi i thyerjes … Continued