Lezha, aty ku ilirët bashkëjetojnë me romakët dhe Skënderbeun

Pranë bregdetit Adriatik, shtrihet një prej qyteteve të Veriut të Shqipërisë, me një histori dhe trashëgimi kulturore të larmishme. Pranë qendrës së qytetit të Lezhës, shkrihen tre periudha që kanë vulosur historinë e kombit shqiptar dhe jo vetëm. Ilirët, romakët dhe Skënderbeu shkrihen në një harmoni midis tyre, falë zbulimeve arkeologjike dhe memorialit përkujtimor kushtuar … Continued