Trashëgimi e rrënuar: Banesat monumentale mbeten peng i restaurimeve

Shqipëria numëron rreth 1300 banesa të shpallura monumente kulture, por pjesa më e madhe e tyre janë lënë në mëshirë të fatit dhe projektet e restaurimit kanë mbetur në letër. Pronarët e tyre ankohen për mirëmbajtjen dhe neglizhencën e institucioneve të kulturës. DIBËR | TIRANË | DURRËS | ELBASAN | BERAT | GJIROKASTËR Në kullën … Continued

Dibra, përfaqësuese e “artit të ndërtimit”

FOTOREPORTAZH/ Qyteti i Dibrës identifikohet nga burimet historike që në shekullin II të Erës Sonë, me emrin “Deborus”. Në gjysmën e dytë të shekullit të 14-të u qeveris nga familja e Kastriotëve. Në vitin 1395 u pushtua nga osmanët dhe më pas u bë selia e Sanxhakut të Dibrës, ku në vitin 1440 Skënderbeu u … Continued


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home3/nwmcvqij/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109