Nata në qytetin e një mbi një dritareve, kartolina e Beratit

Lagjet muzeale “Mangalem” dhe “Goricë”, përmes banesave monumentale ofrojnë një kartolinë gjatë mbrëmjeve për vizitorët e shumtë të Beratit. Qyteti pasuri e UNESCO-s shndërrin nën hijen e natës edhe përmes objekteve të kultit dhe Urës së Goricës.

Natë në Berat, qyteti i një mbi një dritareve

FOTOGALERI/ Berati u përket qyteteve ku jeta fillon qysh në lashtësinë e thellë dhe vazhdon pa u ndërprerë deri më sot. Qyteti i mirëfilltë u themelua më 313-310 P. Kr., si qytet-kështjellë i Dasaretisë, i quajtur Antipatrea. Shekuj më vonë, sipas Wikipedias, kur qyteti u pushtua nga bullgarët në shek. IX, u quajt Belgrad (Qytet i … Continued