“Kërtusha 2022”, karriera e një skulptori modern të pa kompromis

Skulptori 70 vjeçar Qazim Kërtusha përmblodhi ditët e fundit të prillit karrierën e tij 50 vjeçare, në pikën ku edhe e nisi, pranë Universitetit të Arteve. Ekspozita e hapur nga skulptori Qazim Kërtusha në Galerinë FAB solli rreth 70 punime të Kërtushës, derdhur në materiale si mermer, bronz dhe dru. Ai solli për publikun edhe një katalog … Continued

Qazim Kërtusha, artisti ku bashkohet skulptura me arkeologjinë

Profil artisti/ Qazim Kërtusha lindi në Durrës më 24 tetor 1952, ku ndoqi kursin e skulpturës në studion e skulptorit Sabri Tuçi. Në vitet 1970-’75 përfundoi studimet në Akademinë e Arteve të Bukura, për skulpturë monumentale. “…Shprish ekuilibre, për të krijuar emocione të një mos dakortësie njerëzore, të një diversiteti që bën botën të lëvizi … Continued