Bazilika Paleokristiane e Gjuricajt, e rrethuar nga pronarët e tokës dhe e harruar nga autoritetet

Bazilika Paleokristiane e Gjuricajt në Qarkun Durrës është një Monument Kulture i Kategorisë së Parë që mendohet të jetë ndërtuar në shekujt V–VI të Erës Sonë. Gjurmët e kishës, elementëve arkitektonik monumental ruhen ende sot, por banorët shprehen se nuk janë zhvilluar gërmime të reja dhe ndërhyrje konservuese.  Pranë tokave bujqësore të fshatrave të Njësisë … Continued