Të rinjtë e Durrësit protestojnë kundër Shembjes së Teatrit Kombëtar dhe dëmtimit të arkeologjisë

FOTO-GALERI/ Pasditen e së mërkurës dhjetra të rinj protestuan në qytetin e Durrësit kundër kundër Shembjes së Teatrit Kombëtar dhe dëmtimit të arkeologjisë në qytetin bregdetar. Aktivistët e pajisur me maska dhe doreza protestuan duke ruajtur distancën me njëri-tjetrin dhe pa ngjyrime partiake. Organizimi tërhoqi vëmendjen e shumë qytetarëve që ju bashkuan në distancë protestës … Continued

Mjetet dhe teknikat e raportimit të lajmit lokal

Ky publikim i dytë, edituar rishtazi dhe që vjen në formën e një manuali të shkurtër, synon të përmbledh disa prej karakteristikave të lajmit me interes lokal dhe teknikave që mund të përdoren për pasurimin e tij, në kushtet kur lajmi i shkurtër është shtuar ndjeshëm me praninë e medias online dhe thellimi në gazetarinë … Continued

Nga ABC-ja e gazetarisë tek hulumtimi

Ky publikim që vjen në formën e një manuali të shkurtër, synon të përmbledh disa prej karakteristikave të lajmit, duke drejtuar edhe drejt zhanreve të tjerë mediatik. Teknikat e hulumtimit orientojnë drejt lajmeve me interes lokal, në kushtet kur lajmi i shkurtër është shtuar ndjeshëm me praninë e medias online dhe raportimi përmes gazetarisë hulumtuese … Continued

Gazetari Geri Emiri vlerësohet me çmim për shkrimet më të mira gazetareske

Platforma “Porta Vendore”, e ngritur nga Lëviz Albania, mbrëmjen e 17 qershorit ndau çmimet për shkrimet më të mira gazetareske të realizuara gjatë një viti dhe të publikuara në këtë platformë. Projekti financohet nga Agjensia Zvicerane për Zhvillim e Bashkëpunim dhe implementohet nga koaliconi i 3 organizatave shqiptare. Aktiviteti nxorri në pah mbështetjen që i … Continued

Rrugëtimi i “Amfora.al”, dy vite pas nisjes

Më datë 11 mars 2017 u themelua blogu “Amfora.al”, që nisi raportimin intensiv mbi zhvillimet që lidheshin me arkeologjinë përgjatë zbatimit të projektit “Veliera”, në Durrës. Duke luajtur rolin e medias “ëatch dog” në një sistem demokratik, institucionet u vendosën përballë fakteve për dëmtimet e arkeologjisë, duke ndërhyrë disa herë, siç ishte ndalimi i thyerjes … Continued