Drejtori i DRKK Durrës jep detaje mbi gjetjet arkeologjike tek “Veliera”

Gjatë zbatimit të projektit për ndërtimin e sheshit të ri “Veliera”, në qytetin e Durrësit, shumë pranë themeleve që janë hapur, dolën në dritë gjetje arkeologjike. Pas kësaj, arkeologët urdhëruan ndalimin e punimeve në këtë zonë dhe nisën punën për zbulimin dhe dokumentimin e plotë të gjetjeve. Drejtori i Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare Durrës … Continued

Ndërtimi i “Velierës” në Durrës, mbulohet muri rrethues i qytetit

Prej pak muajsh në një nga sheshet historike të qytetit të Durrësit, po kryhen punimet për zbatimin e projektit “Veliera”, me kosto 6 milion dollarë. Lidhur me kontrollin e punimeve nga arkeologët, ministria e Kulturës, tha për “Gazeta Shqiptare”, se “aktmarrëveshja trepalëshe është lidhur në datë 27 janar 2017, ndërmjet Institutit të Arkeologjisë (IA), bashkisë … Continued