Kullat në Dibër tërheqin turistët, por jo investimet shtetërore

Buzë një kodre në fshatin Dushaj të Bulqizës është ngritur prej dekadash një kullë tre katëshe. Me rëndimin nga vitet një prej kateve është shembur, duke i ndryshuar pamjen, por jo madhështinë monumentit prej guri. “Banesa e Sul Hupit” statusin e ka të lartë, por përkujdesjen të pakët.  Ministria e Arsimit dhe e Kulturës e … Continued

Kinemaja verore ndez Amfiteatrin e Durrësit

Në qytetin e Durrësit çdo ditë të mërkure qytetarët mund të ndjekin kinemanë verore të ngritur në arenën e amfiteatrit antik. Pasardhësit e romakëve, Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të Kulturës Kombëtare Durrës dhe bashkinë e qytetit, sjellin për herë të parë “Cine Club”. Filma të kinematografisë italiane, realizime të viteve … Continued