Zbulohet për herë të parë në Durrës një banjë e shekullit të gjashtë

Transformimi i “Forumit Bizantin” nga një hapësirë tregtare në një hapësirë banimi, me nivel elementar ndërtimi, ka fshehur në rrënoja gjurmët e banesave të ngritura aty. Për herë të parë arkeologët kanë zbuluar ambientin e një banje që i përket fundit të shekullit VI, duke dëshmuar për nivelin e jetesës dhe kushtet e higjienës.

Arkeologët në kërkim të gjurmëve të Durrësit të Antikitetit të Vonë

Prej pak javësh në lulishten pranë Sheshit Pranvera në Durrës arkeologë dhe studentë janë përqendruar në gjurmimin e qytetit të Durrësit përgjatë periudhës së Antikitetit të Vonë. 12 varre që i përkasin 3 fazave të ndryshme kronologjike, që mendohet se nisin nga fundi i shekullit 6 të Erës Sonë, deri në shekullin 8 kanë dalë … Continued

Zbulimi i murit bizantin në Durrës, flet arkeologia

Nëntorin që lamë pas nëntoka e qytetit të Durrësit dhuroi një zbulim të ri arkeologjik, të ruajtur me kujdes midis shtresës së dherave. Nga gërmimi u zbuluan mbetjet strukturore të një godine shumë të rëndësishme publike. Gërmimet janë drejtuar nga arkeologia Brikena Shkodra, pjesë e Institutit të Arkeologjisë, e cila tha për “Amfora.al”, se paraprakisht mendohet … Continued