Muzeu Arkeologjik Durrës, “thesari i Adriatikut”

Përgjatë 3000 viteve Durrësi ka qenë pika lidhëse e tregtisë që zhvillohej në pellgun e Mesdheut dhe Adriatikun Lindor, duke u quajtur nga autorët antik edhe si “Taverna e Adriatikut”. Sot qyteti ka muzeun arkeologjik më të madh në Shqipëri. Muzeu i vjetër u hap në mars të vitit 1951, duke ekspozuar objektet e zbuluara … Continued

Muzeu Arkeologjik Durrës, nuk duhet lënë pa u vizituar këtë verë!!!

VIDEO-PROMOVUESE/ Për të gjithë ju që zgjidhni t’i kaloni pushimet në bregdetin e Adriatikut dhe mbrëmjet në shëtitoren e “Vollgës”, nuk duhet të humbni mundësinë të vizitoni një larmishmëri objektesh arkeologjike që përbëjnë thesarin e nëntokës shqiptare. Muzeu Arkeologjik i Durrësit, i cili u hap në vitin 1951 dhe godina e re u inagurua në … Continued

Arkeologjia mikpret performancat e të artistëve të rinj nga Europa dhe Mesdheu

VIDEO/ Dita e fundit e edicionit të 18-të “Mediterranea”, me artistë të rinj nga Europa dhe Mesdheu, i mbylli aktivitetet në qytetin e Durrësit me performanca, muzikë dhe video, në Muzeun Arkeologjik Durrës. Bienalja solli në Shqipëri 230 artistë, regjisorë, shkrimtarë, arkitektë, performues, muzikantë, artistë pamor, nga mosha 18 deri në 34 vjeç, që paraqitën … Continued