Zbulim i ri arkeologjik në Durrës, gjatë punimeve të ujësjellësit

Autor: Geri Emiri | Porta Vendore | Durrës *Struktura arkeologjike dolën në dritë gjatë punimeve të Ujësjellës Kanalizimeve Durrës (UKD) pranë prefekturës së qytetit, më 5 shkurt. Strukturat e evidentuara nga arkeologët janë identifikuar si të palëvizshme nga vendi. Sipas arkeologes Brikena Shkodra-Rrugia, zbulimi i strukturave në 3 metra thellësi dhe nga materiali i pranishëm në to, datojnë përafërsisht në … Continued

Lako: “Mozaiku me kryqin e Meandrit është shpallur monument kulture”

Prej vitesh në nëntokën e qytetit të Durrësit është zbuluar një mozaik me simbolin e Meandrit. Mozaiku i punuar me teknikën bardhë e zi mozaiku ishte i vendosur në një banesë antike, si pjesë e dyshemesë luksoze të saj. Ndërtimi i tij i përket shekullit të I, të erës sonë. Mozaiku ka në brendësi simbolin … Continued