Dibra, përfaqësuese e “artit të ndërtimit”

FOTOREPORTAZH/ Qyteti i Dibrës identifikohet nga burimet historike që në shekullin II të Erës Sonë, me emrin “Deborus”. Në gjysmën e dytë të shekullit të 14-të u qeveris nga familja e Kastriotëve. Në vitin 1395 u pushtua nga osmanët dhe më pas u bë selia e Sanxhakut të Dibrës, ku në vitin 1440 Skënderbeu u … Continued