Investime me pikatore: Qeveria i lë parqet arkeologjike në harresë

Pas një viti të vështirë për shkak të pandemisë së COVID-19, vizitorët po rikthehen sërish në parqet arkeologjike dhe kalatë historike të vendit. Por ndërsa shifrat tregojnë rritje të ardhurash nga shitja e biletave, investimet në gjashtë vitet e fundit kanë qenë vetëm 3.2 milionë euro – një pjesë e së cilave nga donacione të … Continued

Neglizhenca shkatërron një tjetër zbulim arkeologjik në Durrës

Tre furra qeramike që besohet se i përkasin antikitetit të vonë u zbuluan në shtator 2017 ngjitur me Muzeun Arkeologjik në Durrës, por dy prej tyre u shkatërruan nga shirat në nëntor, ndërkohë që institucionet shtetërore dhe kompania private ia lënë përgjegjësinë njëra-tjetrës.   *Autor: Geri Emiri | BIRN | Durrës Shirat në fund të muajit nëntor 2017 mbuluan me ujë … Continued

Thellohen shkeljet pranë zbulimeve arkeologjike dhe dalja mbi gjykatën tek “Veliera”

VËZHGIM/ Mbrëmjen e djeshme dhe të sotme, gjatë punimeve për ndërtimin e sheshit “Veliera” në qytetin e Durrësit, është mbushur më beton rruga përbri dhe lart gjetjeve arkeologjike. Në vendimin e gjykatës Administrative Durrës (bashkëlidhur në fund), argumentohet se nuk duhet mbuluar me beton pjesa e shtuar me (gurë) çakull, përbri “Torrës Veneciane”, por siç … Continued