Zhvillimi Urban i Durrësit në tre periudha historike

Antikiteti – Mesjeta – Periudha Otomane Qyteti i Durresit ka lëvizur nga Veriu drejt Jugut, duke u spostuar si pasojë e kënetëzimit të lagunës së brendshme dhe përmbytjeve të shumta që duhet të kenë mbuluar tokat lindore te qytetit. Shtrirjen më të madhe urbane e ka pasur gjatë periudhës romake. Rruga “Aleksandër Goga” ishte “cardo” … Continued