18 prilli, Dita Ndërkombëtare e Monumenteve dhe Siteve Arkeologjike!

Në këtë ditë të shënuar për monumentet dhe sitet arkeologjike në të gjithë botën, në qytetin e Durrësit mund të vizitoni sot pa biletë Muzeun Arkeologjik, amfiteatrin romak dhe monumente të tjera të qytetit bregdetar. Në orën 17:00, në amfiteatër mund të vizitoni ekspozitën “Shprehem me Mozaik”, një bashkëpunim i Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare … Continued

Pas rifillimit të “Velierës”, rrafshohet shumica e zbulimeve arkeologjike

Rifillimi i punimeve për ndërtimin e projektit ‘Veliera’ në Durrës javët e fundit, ka lënë pas vetëm një pjesë të mureve të zbuluara, pasi pjesa tjetër u shemb me mjete të rënda, për shkak se vijimi i projektit parashikonte ndërtimin e njërës prej këmbëve të “Velës” mbi to. Në mungesë të monitorimit arkeologjik në ditët … Continued

Rrënimi i shtëpive karakteristike të Beratit

FOTOLAJM/ Shtëpi karakteristike brenda Kalasë së Beratit. Qyteti i “një mbi një dritareve” dallon me ansamblet e lagjeve Mangalem, Kala e Goricë. Prej vitesh banesat në qytetin-muze që është pjesë e UNESCO-s që prej vitit 2008, përballen me largimin e banorëve apo mungesën e restaurimeve, duke sjellë degradimin e një pjese të banesave. Situatë e … Continued