Arkeologët zbulojnë se Porti i Durrësit gjendej më në veri nga i sotmi

Arkeologët shqiptaro-francezë pas një kërkimi 7 vjeçar mendojnë se limani antik i Durrësit gjendej më në veri të portit të sotëm tregtar, duke u fokusuar në analizimin e shtresave gjeologjike për të identifikuar zonën ku ngrihej porti në antikitet. Porti dhe Durrësi duken si sinonime, për qytetin që mbajti frymën gjallë të lidhur ngushtësisht me … Continued

Hapja e Eko Parkut më 1 qershor mbetet në premtimet e Ramës dhe Sakos

Hapja e “Eko Parkut” më 1 qershor përgjatë dy viteve, 2021 dhe 2022 në fushën kur dikur ishte vendgrumbullimi i mbetjeve urbane të Durrësit dhe Shijakut, është premtuar nga kryeministri Rama dhe kryebashkiakia e Durrësit, Emiriana Sako. Sot dhe pse vepra ka përfunduar, ajo qëndron ende e mbyllur për publikun në pritje të përurimit. PORTO-ROMANO, DURRËS Grupi … Continued

Qyteti me nëntokën muze

“Kultura në 1 minutë” / Episodi 16 Deri më sot kemi dëgjuar për muze nëntokësor apo për qytete të nëndheshme, por jo për të gjithë nëntokën e një qyteti të shpallur muze. Video e radhës e serisë “Kultura në 1 minutë” trajton një vendim unikal të vitit 1961, ku qeveria e kohës e shpalli të … Continued

5 vite Media Amfora, dedikuar arkeologjisë dhe monumenteve të kulturës

Më 11 shkurt Media Amfora shënoi 5 vjetorin e themelimit të saj, duke përfaqësuar sot një media online me fokus raportimin për arkeologjinë dhe trashëgiminë kulturore materiale.Si një krijim inovator, Media Amfora lindi filimisht në formën e një punimi diplome nga studenti i gazetarisë në atë kohë,Geri Emiri, në nivelin arsimor “Bachelor”, në “Atelien e … Continued

Media Amfora nderohet me titullin “Mirënjohja e Qytetit” të Durrësit

Në 5 vjetorin e themelimit të Medias Amfora, ajo u nderua me titullin e lartë, “Mirënjohja e Qytetit”, dorëzuar nga Shoqata Durrësi Autokton, “Për kontributin në informimin me paanësi dhe profesionalizëm të problemeve në fushën e trashëgimisë kulturore, si edhe ekspozimin e tyre në rajonin e Durrësit”. Mbrëmjen e 11 shkurtit Media Amfora u nderua … Continued

Zbulim i ri arkeologjik në Durrës, gjatë punimeve të ujësjellësit

Autor: Geri Emiri | Porta Vendore | Durrës *Struktura arkeologjike dolën në dritë gjatë punimeve të Ujësjellës Kanalizimeve Durrës (UKD) pranë prefekturës së qytetit, më 5 shkurt. Strukturat e evidentuara nga arkeologët janë identifikuar si të palëvizshme nga vendi. Sipas arkeologes Brikena Shkodra-Rrugia, zbulimi i strukturave në 3 metra thellësi dhe nga materiali i pranishëm në to, datojnë përafërsisht në … Continued

Të rinjtë në Durrës aftësohen në teknikat e raportimit të lajmit

30 të rinj u trajnuan në qytetin e Durrësit, mbi procesin e shkrimit dhe raportimit të lajmit, duke u njohur edhe me qasjen hulumtuese. Në datat 12 dhe 13 dhjetor, studentë të Universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës dhe të rinj, u përfshinë në trajnimin me temë “Nga ABC-ja e gazetarisë tek hulumtimi”. Ai u realizua në … Continued

‘Rilindja Urbane’ betonizoi memorien kolektive të Durrësit

*Bashkia harxhoi miliona euro nëpërmjet programit të Rilindjes Urbane për t’i dhënë një imazh të ri dy shesheve kryesore të Durrësit, por kritikët ankohen se projektet nuk respektuan trashëgiminë historike dhe memorien kolektive të qytetit bregdetar. Autor: Geri Emiri | BIRN | Durrës Ora shënon 12 e paradites dhe rrezet e diellit shkëlqejnë në sheshin “Liria” të shtruar me pllaka … Continued

Gazetari Geri Emiri vlerësohet me çmim për shkrimet më të mira gazetareske

Platforma “Porta Vendore”, e ngritur nga Lëviz Albania, mbrëmjen e 17 qershorit ndau çmimet për shkrimet më të mira gazetareske të realizuara gjatë një viti dhe të publikuara në këtë platformë. Projekti financohet nga Agjensia Zvicerane për Zhvillim e Bashkëpunim dhe implementohet nga koaliconi i 3 organizatave shqiptare. Aktiviteti nxorri në pah mbështetjen që i … Continued