Zbulohet për herë të parë në Durrës një banjë e shekullit të gjashtë

Transformimi i “Forumit Bizantin” nga një hapësirë tregtare në një hapësirë banimi, me nivel elementar ndërtimi, ka fshehur në rrënoja gjurmët e banesave të ngritura aty. Për herë të parë arkeologët kanë zbuluar ambientin e një banje që i përket fundit të shekullit VI, duke dëshmuar për nivelin e jetesës dhe kushtet e higjienës.

Arkeologët zbulojnë se Porti i Durrësit gjendej më në veri nga i sotmi

Arkeologët shqiptaro-francezë pas një kërkimi 7 vjeçar mendojnë se limani antik i Durrësit gjendej më në veri të portit të sotëm tregtar, duke u fokusuar në analizimin e shtresave gjeologjike për të identifikuar zonën ku ngrihej porti në antikitet. Porti dhe Durrësi duken si sinonime, për qytetin që mbajti frymën gjallë të lidhur ngushtësisht me … Continued


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home3/nwmcvqij/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109