Rindërtohet “Mozaiku me Hipokamp” në Durrës

“Mozaikut me Hipokamp” është rindërtuar në pavijonin e Muzeut Arkeologjik Durrës, pranë monumenteve më të rëndësishme të zbuluara ndër vite, në 1/4 e sipërfaqes së tij reale. Restauratorët Qazim Kërtusha​ dhe ​Ivo Moja, në vitin 2018 rindërtuan një pjesë të mozaikut që ka sipërfaqe rreth 50 metër katror dhe aktualisht gjendet nëntokë, në lagjen numër … Continued

Punimet për kanalizimet dhe ujësjellësin e Durrësit rrezikojnë arkeologjinë

Autor: Geri Emiri | Porta Vendore | Durrës Në qytetin e Durrësit prej vitesh vijon zbatimi i projektit për ndërtimin e rrjetit të ri të furnizimit me ujë dhe rrjetit të kanalizimeve të ujërave të ndotur, duke ndërtuar linjat kryesore. Së fundmi, Ujësjellës Kanalizime Durrës (UKD) ka nisur pastrimin e kolektorit që mbledh ujërat e ndotura nga lagjet kryesore të … Continued

Pas rifillimit të “Velierës”, rrafshohet shumica e zbulimeve arkeologjike

Rifillimi i punimeve për ndërtimin e projektit ‘Veliera’ në Durrës javët e fundit, ka lënë pas vetëm një pjesë të mureve të zbuluara, pasi pjesa tjetër u shemb me mjete të rënda, për shkak se vijimi i projektit parashikonte ndërtimin e njërës prej këmbëve të “Velës” mbi to. Në mungesë të monitorimit arkeologjik në ditët … Continued